top of page

El sector Mariola és un nou sector d'escalada en procés de ser ressenyat. Pel moment no he trobat cap document en el que algú hagi escalat aquí, tanmateix el meu propòsit és obrir les vies que pugui de diferents dificultats per tal que altres escaladors i escaladores puguin gaudir de l'increïble lloc on es troba el sector.  És un sector no equipat, cal anar amb crashpads o amb corda i escalar en top rope muntant una reunió a la part superior. Un parell de reunions equipades per provar les vies dures en Top Rope s'agrairia. 

CARACTERÍSTIQUES DEL SECTOR

APROXIMACIÓ

De Tavascan en direcció a l'estació d'esquí, pugem per carretera fins a Cuanca, després de la corva d'esquerres, agafem el trencall cap a Estany del Port. Pista no asfaltada recomanat 4x4! Aparquem al pàrquing i pugem direcció Estany del Port, Travessem el riu per un pont de fusta i seguim pujant seguint les fites de pedra (camí confús) direcció NW. 

Coordenades UTM: 354928.20 | 4730470.05

CARACTERÍSTIQUES DE LA PARET

El sector consta d'una paret d'uns 30 metres d'ample amb una alçada d'entre 6 i 8 metres. Vertical o amb una lleugera inclinació endavant.

La roca és granítica, força compacta. Formacions d'origen glacial. Hi ha trams amb força líquens i molses. Cal vigilar a les parts altes de les vies.

No està equipada amb parabolts. Alguna via es pot fer amb friends o empotradors, tot i que al ser tant baixa, també es podria escalar amb crashpads, i vigilar amb la caiguda. 

CARACTERÍSTIQUES DE LES VIES

Vies curtes de canto bo quan el grau és baix i de regleta quan augmenta la adificultat. Grau des de IV fins a 7a .

RESSENYA

Num.

1

Nom de la via

COVID Fase 1

Grau de la via

V

Descripció

Via senzilla, combinació de cantos bons amb regletes. 

COVID Fase 1 .jpg
OPINIÓ I SUGGERIMENTS

Gràcies pel teu missatge!

SECTOR MARIOLA

·  Vall de Cardós · 

bottom of page